Paradoks.

23 sep
MunemWasif1-8023

 

Jeg går og grubler for tiden. Grubler over miljøet og hvordan forandringerne allerede påvirker alles hverdag. Det betyder noget hvilken slags vaskemiddel du hælder i vaskemaskinen.

 Her i landet mærker vi dog stadig meget lidt til de processer der allerede er begyndt, men sådan forholder det sig bestemt ikke alle steder på kloden. De der mærker de største forandringer, er ofte dem der påvirker miljøet mindst i negativ retning!

 Klimaflygtninge er ikke et teoretisk begreb – det er allerede den skinbarlige virkelighed. I dette øjeblik ødelægges eksistensgrundlaget for tusinder p.g.a. oversvømmelser, tørke og deraf følgende hungersnød, sygdomme og epidemier.

 Den såkaldte Stern-rapport om klimaændringernes konsekvenser, som blev udarbejdet af Storbritannien sidste år, anslår, at der vil komme 200 millioner klimaflygtninge i de kommende årtier. Rapporten “Det menneskelige tidevand”, forudser at der kan komme op mod en milliard i 2050, hvis intet gøres. Uanset antallet, vil en stor del af disse mennesker, højst sandsynligt søge mod Europa og dermed Danmark.

Det er temmelig paradoksalt, at de der vil lukke grænser, skære ned på nødhjælpen og IKKE vil dele deres slik med nogen, samtidig er dem der vil gøre mindst for miljøet……

 

40desertification
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: